Program at a glance!

6th iteration of Global Health Student Young Professionals Summit

“The Challenge of Change- It Starts With US”

Saturday October 19th, 2019 – Ottawa, ON

15:30- 17:00 pm Closing Plenary at Canadian Conference on Global Health

Session:   Intersectoral Action for Governance and Policies/ Action intersectorielle pour la gouvernance et les politiques https://whova.com/embedded/session/csih_201910/739360/?view=

Location:   Delta Ottawa City Centre

101 Lyon Street North Ottawa, Ontario K1R 5T9

Ballroom B/C

17:00- 20:00 pm Social Event (Mix and Mingle)

Location:   Lift Restaurant, Delta Ottawa City Centre

101 Lyon Street North Ottawa, ON, K1R 5T9

Sunday October 20th, 2019 – Ottawa, ON

GHSYP Summit 2019

Location:   Carleton University, Richcraft hall

9376 University Drive, Ottawa ON, K1S 5B6

8:00 – 8:30 am (30 min) – Registration & Poster Set Up

8:30- 8:40 am (10 min) – Welcome & Opening Remarks

8:40 – 9:25 am (45 min) – Opening Keynote

Speaker: Chris Houston, Grand Challenges Canada

9:30 – 10:15 am (40 min) – Poster Presentations + Tea/Coffee

10:15 – 11:55 am (95 min) – Concurrent Workshops​ / Sessions

Workshop/ Seminar Presenters (in no particular order):

  1. Médecins Sans Frontières: Dr. Ann Duggan and Vanessa Rymes (RN)
  2.  Dr. Jennifer Clow, Emergency Physician
  3. Mary Ellen Sellers and Dr. Alison Krentel, University of Ottawa, Canadian Network for Neglected Tropical Diseases
  4. Dr. Neil Arya, President of Canadian for Research and Education in Peace

11:50 – 12:45 pm (55 min) – LUNCH (Poster Viewing +Networking)

12:45- 13:35 pm (40 min talk, 10 min Q&A) – CAREER PANEL

Speakers: TBD

13:45 – 15:20 pm  (90 min) – Concurrent Workshops​ / Sessions 

Workshop/ Seminar Presenters (in no particular order):

  1. Erick Carreras, Ontario federation of Indigenous Friendship Centres
  2. Guatham Krishnaraj (PhDcandidate), McMaster University
  3. Rebecca Davidson, Global Health at CARE Canada
  4. IMFSA- Quebec
  5. Professor Andrew Defor

15:20 – 15:30 (10 min) – Health Break: Tea and coffee

15:30 – 16:15 (45 min) – “CLOSING KEYNOTE”

Speaker:

Ayah Nayfeh, (Ph D candidate at UofT), Canadian Foundation of Healthcare Improvement

16:20 – 16:30 (10 min) – Closing Remarks

***Subject to change***

The Global Health Student and Young Professional Summit (GHSYPs Summit) is a student and young professional (SYP) organized pre-conference to the 25th Canadian Conference on Global Health. In collaboration with the Canadian Society for International Health (CSIH) and Canadian Coalition for Global Health Research (CCGHR), we are pleased to present the 6th Annual GHSYP Summit.

Call for Abstracts

Have a project to share? Come present it at the GHSYPs Summit!

Please submit a structured abstract of a maximum of 300 words using the following headings:

  • Title (not in word count)
  • Authors (not in word count)
  • Rationale
  • Purpose and/or Objectives
  • Methods
  • Outcomes

Please submit your abstract as a docx. file, “lastname_firstname.docx” to ghsyps@gmail.com. 

Abstract deadline Extended to Sept 27th, 2019 at 11:59pm

In case of any technical issues, please email us.

Speakers

See our great list of speakers and their bios! Stay tuned for more speaker updates.

Sponsors

Interested in partnering with the GHSYP Summit? Take a look at our partnership package (now available!) and contact us!

This event would not have been possible without the support of our generous sponsors.

Click here to learn more about sponsorship!